Tel:  073-500 04 07

Bror Nilssons Gata 4b

417 55 Göteborg

Lindholmen

Send mail to   Studio Lane

Alf Pettersson

&

Uss Band

Love in vain

‘’Musik är känslor,

därför föredrar jag ett slamrigt jam

framför en över-arrad schlager.’’

 

 

Alf lever sin vardag i industrin, en av miljöerna som han trivs bäst i, men musiken finns alltid med. I amerikansk country och rock har han funnit uttryck för den svenska melankolin. Han drivs av ett starkt socialt patos och ser kärleken som människans viktigaste vän och rädsla som vår största fiende. Även om musikintresset kom tidigt så var det inte förrän i vuxen ålder som Alf lärde sig spela gitarr själv.

 

Kombinationen av enkel country och en Volvo P1800 pvå omslaget, gjorde Larry Finnegan till 6-årige Alfs första favorit.

 

Den artist som mest av alla inspirerat är dock Elvis. Hans musik är rock, country, blues och soul - allt på samma gång. “Det är inte en kompromiss”, säger Alf, ‘’det är allt fullt ut.” Elvis lyckades också göra alla låtar till sina och förmedla känslor som om de var hans egna.

 

Alf var 11 år när han fick sin första gitarr och inspirerad av sina idoler försökte han lära sig att spela den i musikskolan. Men lärare, ständigt repeterande och att göra som man blir tillsagd var aldrig Alfs grej, så gitarren blev ståendes medan skivorna spann vidare i skivspelaren.

 

Det var först flera år senare, när 23-årige Alf var på väg att bli pappa, som gitarren fick en andra chans och Alf lärde sig att spela själv. Med detta kom även friheten och glädjen att kunna skapa sina egna låtar.

 

‘’Jag tycker om när man kommer nära mikrofonen och kan vara spontan. Den bästa musiken kommer som ett skott från höften.”

 

Låten Love in vain handlar om hur man aldrig kan "älska till ingen nytta". All kärlek är god energi som sprider sig människor emellan.