Tel:  073-500 04 07

Bror Nilssons Gata 4b

417 55 Göteborg

Lindholmen

Send mail to   Studio Lane

Johan Grahn

 

The Bluest Place On Earth.   11 titlar

Audio Player

Unknown
-- / --
11:11 / 11:11
Music Name

Volyme

Prev

Play

Next

Playlist

Repit

 

 

Releasparty

 

Johan Grahn & The Blue Rapt Crowd

bjuder in till releasparty för LP-skivan

"The bluest place on earth".

Fredagen den 2/11 på Valand Insläpp 19.00, gig 20.00

Skivan finns att köpa på plats 100:-.

För anmälan skriv i ditt email antalet personer som

ska komm.

Gratis Entré.

Maxantal för lokalen: Max 500 pers

Först till kvarn...

      ....................................................................................

 

Klicka på email länken nedan för att skicka din  anmälan

johan.grahn1@comhem.se

 

... & The Bliue Rapt Crowd

 

Tomas Landberg Piano

Marlene Sahlqvist

Sång, Kör

Martin Pettersson Trummor & Perc

Dan Helgesen Piano & Orgel

State Lycke

Kör

Rickard Hellgren Gitarr

Richard Johansson

Bas

Stefan Lane

Bas, Inspelning , Mix & Mastering

Mattias Andersson Bas

Mikael Henriksson Kör

Yngve Edstam Cello

Walter Gyllenram Slide/Guitar

Glenn T Unger

Foto Layout

Jacob Unger Norrby

"The Face"

The bluest place on earth

 

Livet är en resa med många stationer. För min del började magin med musik på skolavslutningarna med svenska traditionella sommarsånger och den där ”blåa” lite vemodiga tonen. Jag älskade dessa sånger från första stund. Musiken träffade mig utan att jag hade några kunskaper om den, den var magisk. Musikaliskt är jag tillbaka där, jag letar efter den blåa tonen. Det vackra vemodet. Det nu skapade har väl inte direkt några likheter med svenska sommarvisor men är en salig blandning av influenser jag skaffat mig genom åren. Förhoppningsvis ändå med den där blåa tonen någonstans i bakgrunden.

 

Min musikaliska resa startade med lyssnandet och fortsatte när jag fick min första akustiska nylonsträngade gitarr av min farmor. Jag upptäckte ganska snart att det till och med var roligare att skapa egna låtar än att spela fotboll, en dramatisk förändring i mitt liv. Den tidiga hårdrocken och punk stod på menyn.

Min musikaliska utbildning fick jag genom att spela med banden ”RV 45”, ”Kosmopoliterna” och ”Wavemakers”.

 

Under en period gick Wavemakers på lågvarv pga sjukdom och då ägnade jag min skaparlust åt att skriva egna låtar som sprungit ur en prövningarnas tid med motvilliga studier som höll på att ta knäcken på mig. Jag trodde inte att denna tid skulle ha något gott med sig, men nu i efterhand kan jag se att svårigheterna fått mig att mogna och att för första gången i livet stanna upp. Jag har förstått mycket, sett mycket och nu tonsatt denna samlade värk i ett antal låtar som jag är oerhört stolt över och som ska bli en LP-skiva, det enda rätta formatet.

 

Hösten 2015 satt jag framför brasan i stugan i Dalsland och blickade ut över sjön med ett glas rött vin och skrev den första låten, ”The bluest place on earth,” som också blir titeln på skivan.

Jag gick in i Studio Lane med den eminente, glade och galne Stefan Svensson och resultatet har överträffat mina vildaste förväntningar. Detta tack vare Stefan och alla mina fantastiska kamrater som ställt upp och spelat och sjungit på låtarna. Arbetet gick till som så att jag spelade in låtarna på akustisk gitarr och lade stödsång, sedan har alla musikanter kommit en och en till studion och lagt på sina instrument. Jag är uppriktigt stum av beundran för deras kunskaper, jag hade aldrig själv kunnat skapa denna musik utan deras hjälp, och för det är jag dem evigt tacksam.

 

På tal om kreativa människor är det verkligen också på sin plats att lyfta fram det fantastiska konstnärliga utformandet av konvolutet där Glenn Unger arbetat med foto och Jacob Unger Norrby tecknat ”The Face” som återknyter till vikten av rötter och att våga se sig själv och andra ur ett mer erfaret perspektiv.

 

Johan Grahn