Meny

Bror Nilssons Gata 4b

417 55 Göteborg

The bluest place on earth

Livet är en resa med många stationer. För min del började magin med musik på skolavslutningarna med svenska traditionella sommarsånger med den där ”blåa” lite vemodiga tonen. Jag älskade dessa sånger från första stund. Musiken träffade mig utan att jag hade några kunskaper om den, den var magisk. Musikaliskt är jag tillbaka där, blandat med en massa influenser jag skaffat mig genom åren, men ändå med den blåa tonen någonstans i bakgrunden.

 

Min musikaliska resa startade med lyssnandet och fortsatte när jag fick min första akustiska nylonsträngade gitarr av min farmor. Jag upptäckte ganska snart att det till och med var roligare att skapa egna låtar än att spela fotboll, en dramatisk förändring i mitt liv. Hårdrock och punk stod på menyn.

 

Jag flyttade från Trollhättan till Göteborg-86 och bandet ”Kosmopoliterna” kom att bli en stor del av mitt liv under tretton års tid. Vi arbetade hårt, skapade tillsammans och spelade mycket, en oerhört lärorik period som format mig. Som musiklärare på Svartedalsskolan arbetade vi med ”Musikfördjupningen” som bedrev skolutbyten med bl.a. Chicago och Guangzhou, även det ett äventyr som gett mig stor erfarenhet och fantastiska upplevelser. Bandet ”Wavemakers” var nära kopplat till Musikfördjupningen och har arbetat mycket med att skriva musik på uppdrag, t.ex. en musikal om emigrationen kallad ”Drömmen om ett bättre liv”.

 

Under en period gick Wavemakers på lågvarv pga sjukdom och då ägnade jag min skaparlust åt att skriva egna låtar som sprungit ur en prövningarnas tid med motvilliga studier som höll på att ta knäcken på mig. Jag trodde inte att denna tid skulle ha något gott med sig, men nu i efterhand kan jag se att svårigheterna fått mig att mogna och att för första gången i livet stanna upp i min 50-årskris. Jag har förstått mycket, sett mycket och nu tonsatt denna samlade värk i ett antal låtar som jag är oerhört stolt över och som ska bli en LP-skiva, det enda rätta formatet :-).  Hösten 2015 satt jag framför brasan med ett glas rött vin och skrev den första låten ”The bluest place on earth” som också blir titeln på skivan. Jag gick in i studio Lane med den eminente, glade och galne Stefan Svensson och resultatet har överträffat mina vildaste förväntningar. Detta tack vare Stefan och alla mina fantastiska kamrater som ställt upp och spelat på låtarna. Arbetet gick till som så att jag spelade in låtarna på akustiks gitarr och lade stödsång, sedan har alla musikanter kommit en och en till studion och lagt på sina instrument. Jag är uppriktigt stum av beundran för deras kunskaper, jag hade aldrig själv kunnat skapa denna musik utan deras hjälp, och för det är jag dem evigt tacksam.

 

Gällande det konstnärliga utformandet av konvolutet har Glenn Unger arbetat med foto och Jacob Unger Norrby tecknat ett fundersamt huvud på en piedestal som återknyter till vikten av rötter och att våga se sin historia.

 

Johan Grahn

 

Music Name
11:11 / 11:11
Unknown
-- / --

Tel:  073-500 04 07

Lindholmen

Send mail to   Studio Lane